Marije van Dijk: “Genieten van zoveel schaatsers”

Gepubliceerd op: 23/01/2015

Categorie: Voorpagina, Weissensee 2015

Bekeken: 3909

Tags: , ,

Het startschot voor de eerste Alternatieve Elfstedentoertocht werd vanmorgen gegeven door Marije van Dijk. Zij is organisator van Weissensee4Kids, het team dat dit jaar voor het vijfde jaar meedoet in Oostenrijk.

In 2010 kwam Weissensee4Kids voor het eerst naar de Weissensee. Toen met vier deelnemers, inmiddels is de groep uitgegroeid tot 95 schaatsers. De club schaatst voor twee goede doelen: het Ronald McDonald Huis en Orange Babies. De deelnemers stellen hun eigen doel: 50, 100 of 200 kilometer.

“We zijn ongelooflijk trots dat we met een wild idee aan de keukentafel nu al vijf jaar hulp kunnen bieden aan kinderen die het moeilijk hebben”, zegt Marije. “Supertrots op onze schaatsers, die het gevecht met zichzelf en de elementen aangaan, supertrots op onze vrijwilligers die zich ieder jaar volledig inzetten voor de deelnemers.”

Niet schaatsen
Zelf schaatsen zit er voor Marije niet in. “Aan de ene kant vind ik dat wel jammer”, zegt ze eerlijk. “Maar het is ook zó mooi om dit te mogen organiseren. Ik heb een paar jaar terug een schaatsongeluk gehad en mijn pols gebroken. Dus voor mij hoeft zelf schaatsen niet persé.”

Reacties Gesloten