Jetzt geht’s los: 1e Elfstedentoertocht van start

Gepubliceerd op: 23/01/2015

Categorie: Voorpagina, Weissensee 2015

Bekeken: 10377

Tags: ,

Een kleine duizend schaatsers zijn vanochtend van start gegaan bij de eerste Alternatieve Elfstedentoertocht. Wij spraken met enkele van hen vlak voor de start.

Ongetraind
“Goedemorgen”, zegt Rene Jeths weifelend. Samen met Roel Essers is hij voor de eerste keer op de Weissensee. Rene: “Ik hoop vooral dat het een goede avond wordt. Ik heb namelijk maar één les gehad, verder ga ik ongetraind van start. Door de werkdrukte is het niet gelukt om meer te trainen. Gisteren heb ik twee rondjes geoefend, dat ging goed. Vandaag moet ik dat keer acht doen en dan ben ik er.”

Zenuwachtig
Wim van Bruggen is wel een beetje zenuwachtig voor wat komen gaat. “Voor de start ben ik altijd een beetje zenuwachtig. Ook al ben ik er dit jaar voor de zesde keer. De bedoeling is om weer 200 kilometer te schaatsen net als voorgaande jaren.”

Lintje
“Vorig jaar ben ik bij 160 kilometer gestopt, ik kon niet meer”, vertelt José Verhoeven. “Ik hoop dat ik vandaag wel de 200 red. Samen met negentien vrienden ga ik van start. We hebben een geel lintje om onze enkels gebonden, zodat we elkaar kunnen herkennen.”

Grote mond
Siebe Borger is er helemaal klaar voor. “Vorig jaar was ik mee als verzorging. Naderhand heb ik een grote mond gehad en gezegd dat ik volgend jaar ook ging schaatsen. Nou hier ben ik dan!”

Reacties Gesloten