Coole prestatie voor Oostenrijkse weerman

Gepubliceerd op: 21/01/2015

Categorie: Voorpagina, Weissensee 2015

Bekeken: 3141

Tags:

Tussen alle Nederlanders schaatste ook Oostenrijker Gerard Hohenwarter vandaag de Prestatietocht. Gerard werkt voor de Oostenrijkse weerdienst ZAMG en heeft het mobiele weerstation op het ijs geïnstalleerd.

“Collega’s weten dat ik goed kan schaatsen, ik ijshockey namelijk. Van hen moest ik vandaag mee doen met de Prestatietocht. De schaatsen heb ik van Arno Kronhofer geleend van de VVV.”

Gerard heeft een goede prestatie geleverd, hij kwam namelijk als veertiende over de finish in een tijd van 3.38.53 uur. “De eerste drie ronden reed ik mee in de kopgroep. Zij kregen eten en drinken aangegeven van supporters, maar ik moest helaas stoppen bij de verzorgingspost. Toen heb ik meerdere malen keihard moeten schaatsen om de groep weer bij te halen. Dat was wel erg zwaar en hield ik ook niet vol. Gelukkig kon ik later wel bij een andere groep weer aansluiten. En mijn doel om binnen de vier uur binnen te schaatsen is ruimschoots gelukt!”

Reacties Gesloten