“Tweehonderd is te gek, maar honderd gaan we halen”

Gepubliceerd op: 20/01/2015

Categorie: Voorpagina, Weissensee 2015

Bekeken: 3592

Tags: ,

Morgen staat de Weissensee Prestatietocht op het programma. Pieter Brouwer en Jochem van Dalfsen uit Amsterdam staan morgenochtend om 9.00 uur aan de start van deze 100 kilometer lange toertocht.

“Wij gaan voor het eerst op natuurijs schaatsen”, vertelt Jochem (foto rechts) bij het ophalen van zijn startnummer. “We zijn drie maanden terug gaan schaatsen op de Jaap Eden IJsbaan.” Vriend Pieter voegt zich bij het gesprek: “We zijn schaatslessen gaan volgen en toen lazen we over de 100 kilometer op de Weissensee. Dat leek ons wel wat.”

Weissensee_150120_3187De afgelopen maanden gingen ze twee keer per week naar de ijsbaan. Met de training zit het dus wel goed. “De 200 kilometer is ons even te gek, maar die 100 gaan we gewoon halen!”

Rijdersbijeenkomst
Als twee nieuwelingen lopen ze richting het ijs. Nog even en dan zijn de eerste schaatssporen op natuurijs gemaakt. “Hoe lang is het parcours eigenlijk? En hoe zit het met de verzorging? En hoe laat moeten we aanwezig zijn?” Vragen hebben ze nog genoeg. Vanmiddag tijdens de rijdersbijeenkomst in de grote tent volgen de antwoorden.

Reacties Gesloten