Schaatsers genieten met volle teugen op het ijs

Gepubliceerd op: 19/01/2015

Categorie: Voorpagina, Weissensee 2015

Bekeken: 1697

Tags: ,

Terwijl de opbouw op en rond het ijs in volle gang is, wordt er heerlijk geschaatst op de Weissensee.

Het regenwater van een paar dagen terug is in de afgelopen nachten aangevroren. En dus ligt er een spiegelgladde ijsvloer. De schaatsers die hun rondjes kwamen trainen, reden stuk voor stuk met een grote glimlach rond. “Het is niet het meeste ijs dat ik hier ooit heb gezien, maar wél het allermooiste”, liet een passerende schaatser optekenen.

Een ander deed daar nog een schepje bovenop: “Het ijs is zo glad; je hebt maar een zuchtje wind nodig en je zou vanzelf over het meer glijden.” Moeiteloos gleden de tientallen schaatsers voorbij. De baan van 12,5 kilometer is door het team van ijsmeester Norbert Jank weer goed geprepareerd.

Opbouw
Op en rond het ijs is de opbouw voor de evenementen in volle gang. Ook de start/finish-straat begint vorm te krijgen. Morgen zullen alle vrijwilligers van de AEW zich weer inzetten om alles op tijd klaar te hebben voor een mooie start van Weissensee 2015.

Weersvoorspellingen
De komende dagen verandert er weinig in het weerbeeld. Bewolkt, maar met de nodige opklaringen. De temperaturen dalen ’s nachts richting -7°C, overdag schommelt het kwik rond het vriespunt. Bekijk hier het volledige weerbericht van de ZAMG Wetterdienst.

Vorig Bericht:
Volgend Bericht:

Reacties Gesloten