Mistige ochtend op ijs van de Weissensee

Gepubliceerd op: 18/01/2015

Categorie: Voorpagina, Weissensee 2015

Bekeken: 4550

Tags: , ,

Na een regenachtige zaterdag ontwaakte de Weissensee zondag in de mist. De omstandigheden op het ijs zorgden voor lachende schaatsers.

Waar iedereen gisteren in zijn hotel bleef, werd nu het ijs opgezocht. Vaak al gewapend met schaatsen, om de eerste slagen op het Oostenrijkse ijs te maken. Sommige schaatsers twijfelden nog, maar de verhalen van anderen gaven de doorslag: er kan geschaatst worden en er ligt een mooie baan.

Het werk dat het team van ijsmeester Norbert Jank heeft verricht, heeft weer een uniek resultaat. Er werden gisteren honderden gaten gezaagd om het water weer onder het ijs te krijgen. En mét resultaat. “Ik heb de organisatie van de Elfstedentocht al gezegd dat ze Norbert in moeten vliegen naar Friesland”, zei één van de schaatsers. “Hij heeft zoveel ervaring, met zoveel verschillende omstandigheden. Het is fantastisch dat het er nu alweer zó goed bijligt.”

Mist
De mist maakte wel dat de zo kenmerkende vergezichten over het ijs verstopt bleven achter een grijze deken. Jammer voor het ‘plaatje’, maar ook dát heeft zo zijn voordelen: de mist beschermt het ijs tegen de zon. In de middag namen de wolken de rol van de mist over.

Reacties Gesloten