IJs & Weer: parcours van 12,5 kilometer op kleine meer

Gepubliceerd op: 16/01/2015

Categorie: Voorpagina, Weissensee 2015

Bekeken: 21612

Tags: , , , ,

Het ijs op het westelijke deel van de Weissensee blijft de laatste weken groeien. Het parcours is inmiddels 12,5 kilometer lang.

De omstandigheden op de Weissensee zijn op dit moment ideaal. Op het kleine meer ligt een ijsvloer van 16-23 centimeter, waarop het team van ijsmeester Norbert Jank een parcours van 12,5 kilometer met een breedte van ongeveer 20 meter heeft geprepareerd.

De laatste nachten vriest het, waardoor het ijs blijft aangroeien. Overdag stijgt het kwik echter tot boven het vriespunt. Voor vandaag en morgen wordt er neerslag verwacht; het is niet helemaal duidelijk hoeveel en of dat in de vorm van water of (nattte) sneeuw zal zijn. Op zijn website geeft Jank aan dat het ijs sterk genoeg is om wat sneeuw te kunnen dragen.

container2015Komende week
Na het weekeinde ziet het weerbeeld er nu goed uit. ’s Nachts een paar graden vorst, overdag net boven 0°C. Richting het einde van volgende week gaan de temperaturen iets verder omlaag. Het blijft dan overwegend bewolkt, met af en toe een zonnetje.

Voorbereidingen
Ook naast het ijs zijn de voorbereidingen voor Weissensee 2015 inmiddels in volle gang (foto links). Zo is de grote feesttent inmiddels opgebouwd en krijgt ook de organisatietent al vorm. Ook de replica van de Bartlehiembrug zal in de komende dagen geplaatst worden.

Actuele situatie
Via de webcam van de gemeente Weissensee kunt u naar de actuele situatie op de Weissensee kijken. Het weerstation op het ijs geeft het best aan hoe de huidige weersituatie is.

Grote foto: Weissensee Information

Reacties Gesloten