Met de auto veilig op weg naar de Weissensee

Gepubliceerd op: 12/01/2015

Categorie: Voorpagina, Weissensee 2015

Bekeken: 7248

Tags: , , ,

Eind deze week gaan de eerste schaatsers naar de Weissensee. Een paar handige tips om veilig op pad te gaan als u met de auto reist.

Sneeuw_bordWinterbanden en sneeuwkettingen
Winterbanden zijn onmisbaar als u met uw eigen auto naar de Weissensee reist. In Duitsland zijn deze verplicht ‘bij winterse omstandigheden’, in Oostenrijk van 1 november tot 15 april. Sneeuwkettingen moeten uiteraard ook in de auto aanwezig zijn. Bij sneeuw en gladheid zijn deze verplicht op plaatsen waar het verkeersbord (afbeelding links) daarop wijst.

Vignet Oostenrijk
vignet2015Voor de snelwegen in Oostenrijk heeft u een tolvignet nodig. Dit vignet kunt u van tevoren kopen bij de ANWB (online of in een ANWB-winkel), of onderweg bij tankstations. Al ruim voor de Oostenrijkse grens ziet u bij tankstations borden die aangeven dat vignetten verkocht worden. De prijzen voor het vignet in 2015 zijn:

  • 10 dagen: 8,70 euro
  • 2 maanden: 25,30 euro
  • Jaar: 84,40 euro

ReflectievestEr verder mee te nemen
In Oostenrijk ben je verplicht een gevarendriehoek, een veiligheidsvest en een verbanddoos mee te nemen in de auto. Ook in Duitsland is een veiligheidsvest verplicht. Er moet minstens één reflecterend veiligheidsvest in de auto zijn, maar voor uw eigen veiligheid is het aan te raden om voor elke inzittende een vest mee te nemen.

Flitspaalsignalering
In Duitsland mag je geen apparaten gebruiken die flitspalen melden. Ook de signalering in uw navigatiesysteem is niet toegestaan. De software van het apparaat moet helemaal verwijderd worden, omdat ook het in bezit hebben van de software verboden is. Alleen uitzetten is dus niet voldoende. Op internet kunt u vinden hoe u de software verwijdert.

Let op! Houd u aan de toegestane maximumsnelheid! In Duitsland zijn snelheidscontroles bij wegwerkzaamheden een bekend fenomeen. Ook de Oostenrijkse gendarmerie controleert frequent met laserguns en radarwagens. De boetes zijn niet mis en zij hanteren het principe: eis is uitspraak en direct contant betalen.

Route naar de Weissensee
De meesten van u zullen met een navigatiesysteem de Weissensee wel weten te vinden. Het is aan te raden een wegenkaart in uw auto te hebben, zeker als u een alternatieve route wilt bepalen bij extreme drukte en files. Heeft u geen navigatiesysteem, dan kunt u uw route heel eenvoudig bepalen met bijvoorbeeld Google Maps.

Nog meer handige tips van de ANWB:

 

Reacties Gesloten