IJs & Weer: kleine meer bijna tot de brug dichtgevroren

Gepubliceerd op: 09/01/2015

Categorie: Weissensee 2015

Bekeken: 11524

Tags: , ,

Het ijs aan de Weissensee groeit en groeit. Inmiddels heeft het bevroren water de brug al bereikt. De weersvooruitzichten zien er ook goed uit.

Als het weer niks geks gaat doen, worden de evenementen van de AEW twee prachtige schaatsweken, verwacht ijsmeester Norbert Jank (foto). Het ijs op het kleine meer heeft een dikte van 14 tot 18 centimeter. Vandaag rijdt hij voor het eerst met zijn auto over het kleine meer om het ijs te prepareren. De komende dagen wordt verder gewerkt aan het parcours, waarvan de eerste lussen al zichtbaar zijn.

De video van Werbeagentur AS1 laat zien hoe mooi de Weissensee nu al is:

Weerbericht
Richting de start van de evenementen van de AEW blijft het ’s nachts vriezen aan de Weissensee; tot ongeveer -5°C. Overdag stijgt het kwik de komende dagen nog boven het vriespunt, maar eind volgende week is dat ook afgelopen. De temperaturen schieten ’s nachts richting -10°C, en overdag wordt het niet warmer dan ongeveer -2°C. Er is kans op sneeuw, maar het blijft overwegend droog en zonnig.

Bekijk de actuele metingen van het weerstation op het ijs van de Weissensee op de website van weerdienst ZAMG.

 

Reacties Gesloten