IJs & Weer: 2015 begint iets milder aan de Weissensee

Gepubliceerd op: 03/01/2015

Categorie: Voorpagina, Weissensee 2015

Bekeken: 11466

Tags: , , , ,

Het einde van 2014 was erg koud aan de Weissensee, dus kan er volop geschaatst worden. De eerste dagen van het nieuwe jaar is het iets warmer.

Het team van ijsmeester Norbert Jank heeft op het kleine meer (westelijk deel van de Weissensee) inmiddels een parcours van 3,6 kilometer geprepareerd. Vlak voor de jaarwisseling werd dat parcours vrijgegeven om te schaatsen. Het ijs heeft daar inmiddels een dikte van 12-16 centimeter.

_MG_6570Vooruitzichten
Na het koude slot van 2014 begint 2015 iets zachter. Voor de komende week ’s nachts temperaturen tot -8°C, overdag stijgt het kwik tot een paar graden boven het vriespunt. Er kan wat sneeuw vallen, maar het is overwegend zonnig. Richting de start van Weissensee 2015 ziet het er naar uit dat de vorst ook overdag terugkeert.

Weerstation
Het weerstation op het ijs, waar we eerder over schreven, is inmiddels in gebruik. Op de website van de ZAMG kun je de laatste weermetingen vanaf het ijs bekijken.

Foto’s: Weissensee Information

Reacties Gesloten