Parcours van ruim twee kilometer op kleine meer

Gepubliceerd op: 30/12/2014

Categorie: Weissensee 2015

Bekeken: 7000

Tags: , , , ,

Na een paar ijskoude nachten volgde op de Weissensee verse sneeuw. IJsmeester Norbert Jank en zijn team hebben inmiddels een parcours van 2,1 kilometer geprepareerd.

Het ijs heeft op het kleine meer (westelijk deel van de Weissensee, red.) inmiddels een dikte tot 13 centimeter. Dik genoeg om met licht materiaal het ijs op te kunnen. En dus ging het team van ijsmeester Norbert Jank met een quad het ijs op om het eerste parcours van deze winter te prepareren.

Omdat het ijs nog niet overal even betrouwbaar is, ligt er een parcours van 2,1 kilometer. De verwachting is dat het ijs over een paar dagen – en vooral nachten met vorst – ook met groter materiaal geprepareerd kan worden.

Weerstation
Nu het ijs begaanbaar is, heeft weerdienst ZAMG ook haar intrek genomen op de Weissensee. Aan de zuidoever is het weerstation opgebouwd. Met de metingen wordt het weerbericht tijdens Weissensee 2015 gemaakt. Naast een ‘voeler’ op het ijs heeft het station dit jaar een thermometer op 3 meter hoogte, voor nog exactere metingen en voorspellingen.

Zodra er metingen van dit weerstation zijn, melden wij dit op onze website.

Reacties Gesloten