IJs & Weer: Er wordt (voorzichtig) geschaatst op de Weissensee

Gepubliceerd op: 26/12/2014

Categorie: Weissensee 2015

Bekeken: 5778

Tags: , , ,

De waarschuwingsborden lieten niets aan duidelijkheid over, maar een aantal schaatsers kon zich niet meer inhouden. Op eerste kerstdag werd er geschaatst op de Weissensee.

20141225-ijs03De ijsdikte op het kleine meer heeft een dikte van ongeveer 9 centimeter. ‘Nog niet dik genoeg’, concludeert ijsmeester Norbert Jank. En dus staan er waarschuwingsborden langs de oever. Toch werd er op eerste kerstdag al geschaatst. Aan de zuidoever van het meer was er een plek waar het ijs al te betreden was.

Met zo’n prachtige plaat zwart ijs is het ook niet vreemd dat de schaatsers zich niet konden bedwingen:

Weerbericht
20141225-ijs02De komende dagen blijft het koud aan de Weissensee. Morgen, 27 december, is er kans op sneeuwval. Het blijft echter vriezen, zowel ’s nachts als overdag. Richting Nieuwjaar zakken de minima ’s nachts naar -15°C. Overdag vriest het matig, rond de -5°C. Ook op de lange termijn (tweede week januari) houdt dit weerbeeld stand.

“Als het koud blijft er niet te veel sneeuw komt, dan moet het mogelijk zijn om het ijs komend weekeinde vrij te geven”, schrijft Jank op zijn website. Houd voor dat nieuws zijn website in de gaten: www.natureislauf.at. Kijk voor meer weerinformatie ook op Wetter.com (Waarom díe website? Lees dan dit recente nieuwsbericht)

En om af te sluiten nog een prachtige schaatsvideo, die gisteren gemaakt is:

Reacties Gesloten