Winter krijgt na de kerstdagen grip op Weissensee

Gepubliceerd op: 19/12/2014

Categorie: Weissensee 2015

Bekeken: 7686

Tags: , ,

Na de kerstdagen gaat de winter aan de Weissensee echt beginnen. De Oostenrijkse weerkundigen voorspellen richting de jaarwisseling tot wel twintig graden vorst.

Hoewel het al sinds begin december winters is aan de Weissensee, wil de vorst nog niet echt doorzetten. De afgelopen dagen vroor het ’s nachts licht en de middagtemperatuur lag net boven het vriespunt. Ook richting de kerstdagen houdt dit weerbeeld aan. Het blijft zonnig, met slechts een kleine kans op neerslag.

Na de kerstdagen wordt alles anders. Het kwik zakt onderuit, met strenge tot zeer strenge nachtvorst. Ook overdag blijft de temperatuur onder nul, variërend van -2°C tot -8°C. Als die voorspellingen uitkomen, kan het niet lang duren voor er geschaatst kan worden op de Weissensee.

Meer weten?
Wilt u de verschillende weersvoorspellingen bekijken, of de laatste informatie over de ijssituatie. Kijk dan op de pagina ‘IJs en Weer’.

Foto: Weissensee Information

Reacties Gesloten