IJs op de Weissensee iedere nacht een stukje dikker

Gepubliceerd op: 12/12/2014

Categorie: Weissensee 2015

Bekeken: 5487

Tags: , , ,

Sinds begin deze week ligt er ijs op de Weissensee. Eerst een klein flintertje, inmiddels is het kleine meer al bijna dichtgevroren.

De foto’s van de afgelopen dagen laten steeds meer ijs zien op het westelijke deel (kleine meer) van de Weissensee. De laatste nachten vroor het goed; tot wel -8 graden. Ook overdag komt het kwik nauwelijks boven het vriespunt uit.

 

De vooruitzichten zijn op dit moment ook goed. Na het weekeinde zit er een kleine storing met wat sneeuw, waardoor de temperatuur ook weer iets hoger is. Maar vanaf maandag gaat het ’s nachts weer vriezen en wordt het overdag maximaal één, twee graden boven nul.

Sneeuw
Over het ijs is op dit moment nog niet veel te vertellen. IJsmeester Norbert Jank heeft wel de eerste meting op zijn website vermeld: 0-1 centimeter. Het is een begin. Voor de vorst inviel, heeft de Weissensee vorige week ook al de eerste laag sneeuw gehad: zo’n 15 centimeter. Het zorgt in elk geval voor een mooi idyllisch plaatje.

Weerberichten
De meest actuele ijs- en weerberichten vind je op de pagina ‘IJs & Weer’.

Foto: Webcam Weissensee.com

Reacties Gesloten