Vlag Duitsland Vlag Gr-Brittannië
 

Willem Poelstra Trofee

De Willem Poelstra Trofee is de prijs die de AEW in het leven heeft geroepen voor het meest veelbelovende marathonschaatstalent van het seizoen. De prijs wordt sinds 1996 uitgereikt.

Willem Poelstra Trofee

De schaatsers die volgens de KNSB-reglementen strijden om het jongerenklassement, maken ook kans op de Willem Poelstra Trofee. Dit geldt voor de heren uit de topdivisie en eerste divisie en de dames uit de topdivisie.

Alle natuurijswedstrijden tellen mee. Ook de wedstrijden op FlevOnice worden hiertoe gerekend. Op de Weissensee tellen vijf wedstrijden mee: de Aart Koopmans Memorial, de ploegenachtervolging, het KPN Open NK, de criteriums en de Alternatieve Elfstedentocht. Verder is de Willem Poelstra Trofee afhankelijk van de weergoden. Met een goede winter kunnen er nog wedstrijden bij komen.

De wedstrijden zijn in categorieën ingedeeld. De zwaarste categorie is categorie 1, waarin bijvoorbeeld het NK op natuurijs en de Natuurijsklassiekers vallen. Categorie 3 bevat onder andere de de ploegenachtervolging en het criterium op de Weissensee. En voor de Alternatieve Elfstedentocht op de Weissensee en de ‘echte’ Elfstedentocht is er de speciale buitencategorie!


Seizoen 2013-2014


Meer informatie?

Realisatie door Four Digits op basis van Plone.