Witte confetti voor Abraham Rob

Gepubliceerd op: 30/01/2015

Categorie: Voorpagina, Weissensee 2015

Bekeken: 3915

Tags: ,

Toeval bestaat niet! Met 1111 deelnemers starten we vandaag op de carnavalskraker van Lamme Frans. ‘Alles alles alles in één’, zingt hij. Dat zal het voor de schaatsers vandaag ook worden: sneeuw, kou, plezier, pijn, uithoudingsvermogen, blijdschap: een dag die alles zal gaan bevatten.

Carnavalskraker
Moeder Iet Lodewijk-Anema (7066) en dochter Lutske Lodewijk (7065) gingen vanochtend goed van start. Lutske: “Deze carnavalskraker ken ik! Heeft een kennis van me gemaakt. Wat een goed begin!” Iet vertelt: “Eigenlijk wilde ik met mijn dochter altijd nog de Elfstedentocht schaatsen. Aangezien dat nog wel een tijdje kan gaan duren gaan we hier van start.”

Weissensee_2015_January 30, 2015__DSF7939Abraham
Voor Rob Wijstma (7715) is het een mooie dag. Vandaag ziet hij Abraham. “Ik hoop mezelf te belonen met een kruisje. En dan vanavond een groot feest vieren op het Blarenbal natuurlijk!” Dat Rob vandaag jarig is, was niet te missen. Ingrid van Rest staat vandaag gehuld in ballonnen langs de kant aan te moedigen. “Ik moedig de groep aan waarin Rob schaatst. Als ze 100 kilometer hebben geschaatst sta ik klaar met puddingbroodjes voor ze!”

Ochtendhumeur
Voor Theo Wouters (8114) begon de ochtend moeizaam. Er zat een stuk ijs onder zijn schoen waardoor zijn ijzer niet vastgezet kon worden. Gelukkig was daar Jori Wouters (8115) om een handje te helpen. “Het zijn misschien ook wel de zenuwen”, lacht Jori. Na een tijdje proberen waren de schaatsen gereed.

Robot op het blarenbal
“Dit kleine beetje sneeuw kan ik wel aan. Vorig jaar was het nog veel erger” knipoogt Jarno van de Vis (8016). “Dinsdag heb ik ook al 200 kilometer geschaatst. Op het blarenbal kwam ik als een robot binnen lopen. Naarmate de avond werd ik steeds soepeler. Daar ga ik vanavond ook weer voor!”

Reacties Gesloten