Ondernemend Nederland wil genieten op de ijzers

Gepubliceerd op: 30/01/2015

Categorie: Weissensee 2015

Bekeken: 2823

Tags:

Vorig jaar kwam Jeroen Blankendaal voor het eerst op de Weissensee. Met hulp van oud-marathonschaatser Casper Helling bereidde hij zich voor. Jeroen wist een groep van dertien man te motiveren zijn voorbeeld te volgen.

“Via de Entrepreneurs Organisation heb ik enthousiaste ondernemers benaderd om mee te gaan. Ondernemers hebben altijd een uitdaging nodig en dit is een hele mooie!” De meesten van hen zijn sportief aangelegd en sommigen hebben ook al wat schaatservaring, maar voor eenieder is het de eerste keer op de Weissensee. “Wat is het hier prachtig! We wisten niet wat we moesten verwachten van het ijs, we hebben vooral op de baan geoefend en twee weken geleden op Flevonice. Natuurijs is anders, maar als het zo blijft met weinig scheuren dan tekenen we ervoor”, vertelt één van hen.

Van elkaar profiteren
Een dag voor de toertocht schaatste Casper met de groep mee voor wat laatste tips. “Het is de kunst om te ontspannen en net zo te schaatsen als je normaal ook doet. Ik heb met ze geoefend om in een trein te rijden, zodat ze van elkaar kunnen profiteren.” Voorafgaand aan de Weissensee ondersteunde hij de groep met schema’s, gaf hij twee clinics, stuurde nieuwsbrieven en uiteraard kwamen ook praktische zaken als voeding en materiaal aan bod. “Voor veel mensen is het gesneden koek, maar iemand die voor het eerst op de Weissensee komt, weet niet wat hem overkomt”, aldus Casper.

Het plezier straalt er vanaf bij de elf mannen en twee vrouwen. Jeroen: “Het is een hele leuke groep, iedereen helpt elkaar. We hebben elkaar beter leren kennen op het ijs en het voelde eigenlijk gelijk vertrouwd. We gaan met elkaar van start. Waarschijnlijk schaatsen we uiteindelijk in twee groepen vanwege de snelheidsverschillen. We gaan er een prachtige dag van maken.”

Reacties Gesloten