Smullen van de perfecte omstandigheden

Gepubliceerd op: 27/01/2015

Categorie: Voorpagina, Weissensee 2015

Bekeken: 7415

Tags: ,

De ruim 1400 deelnemers van de tweede Alternatieve Elfstedentoertocht van 2015 hebben een mooie dag voor de boeg met perfecte ijs- en weersomstandigheden. We spraken een aantal vroege vogels vlak voor de start.

Paniek
Lichtelijk in paniek kwamen we Stefan Sinnige (5577) tegen. “Ik heb geen bandje bij mijn transponder gekregen, kan ik er nog ergens eentje halen?” Nadat we Stefan hebben gerustgesteld en hij met transponder om zijn enkel zichzelf zit klaar te maken spreken we hem. Stefan: “Ik schaats vandaag met twee ooms. Ik zou eigenlijk met mijn vader gaan, maar hij kreeg longontsteking voor vertrek. Mijn ooms hebben gelukkig genoeg ervaring hier.”

1.500
“Ik hoop dat ik er klaar voor ben. Ik schaats vandaag in ieder geval niet in mijn eentje, maar met zo’n 15.000 anderen. Oh nee 1.500 andere schaatsers”, lacht Henk van Hemert (6321)

Je best doen
Ineke van Luxemburg (5297) startte in oktober met trainen in Den Haag en op Flevonice. Een specifiek doel voor vandaag heeft ze niet, behalve keihard haar best doen. Samen met Ed van Luxemburg (5523) en Carla Elstgeest (5524) heeft ze één woord voor vandaag: spannend!

Spannend
Roel Glasbeek (5003), Banne Nemeth (5004), Maarten van der Deijl (5005) en Sybren de Kloet (5010) zijn voor het eerst op de Weissensee. Roel: “Gisteren was ik er helemaal klaar voor, maar nu zo vlak voor de start vind ik het toch wel erg spannend worden.”

Missie
Martin Hogeveen (5890:) “Ik ben voor de eerste keer hier, ik ga mijn best doen om de 200 kilometer uit te schaatsen.” “Met minder zijn we eigenlijk niet tevreden, dan is onze missie niet geslaagd”, vult zijn schaatsmaatje Gosse van der Zee (5381) met een knipoog aan.

Mooiste kans sinds jaren
Voor Henk Bolster (5284) uit Neede voelt vandaag als de mooiste kans sinds jaren. “Zulk mooi weer en ijs, ik ga er volledig van genieten. Het is elke keer weer spannend en vandaag voelt nu al fantastisch.”

Wij wensen alle schaatsers heel veel plezier en succes!

Reacties Gesloten