Mariska Huisman: “Vorig jaar tweede, nu eerste!”

Gepubliceerd op: 24/01/2015

Categorie: Voorpagina, Weissensee 2015

Bekeken: 5595

Tags: , ,

Mariska Huisman heeft voor de tweede keer de Aart Koopmans Memorial gewonnen op de Weissensee. In 2011 won ze samen met haar broer Sjoerd Huisman de KPN Grand Prix-wedstrijd.

Als grote favoriete ging ze vanmorgen van start bij de 9e editie van de Aart Koopmans Memorial op de Weissensee. “We gingen gelijk hard van start”, vertelt Mariska na afloop. “Natuurlijk konden we dat niet volhouden en Rixt vertelde ons dat ze last had van een blessure.” Mariska vertrouwde volledig op haar team en wist dat ze samen sterk op het natuurijs zouden zijn. Uiteindelijk werd het een ‘massale eindgalop’ waar Mariska de snelste was. Na haar volgde Carla Ketellapper-Zielman en Lisa van der Geest.

Natuurijs
De marathonschaatsster uit West-Graftdijk eindigde vorig jaar op een tweede plek bij de Aart Koopmans Memorial. “Winnen op natuurijs is altijd leuk”, vertelt ze. “Helemaal als het je vorig jaar niet is gelukt en nu wel!”

Aankomende week rijdt Mariska nog mee met de Ploegenachtervolging en het KPN Open NK. Of ze ook de Mass-start rijdt is nog afwachten, ze vertrekt namelijk eind deze week richting Hamar voor de World Cup selectiewedstrijden.

Reacties Gesloten