Via Weissensee naar de Winter World Masters Games

Gepubliceerd op: 20/01/2015

Categorie: Voorpagina, Weissensee 2015

Bekeken: 2824

Tags: , ,

Voor veel mensen is Weissensee hét hoogtepunt van het schaatsjaar. Maar Jaap Dekker (64) wil ergens anders ‘pieken’: in het Canadese Quebec.

Nadat hij morgen de Weissensee Prestatietocht en vrijdag de eerste Alternatieve Elfstedentoertocht heeft gereden, gaat hij naar huis en vrijwel direct door naar Canada. Daar worden van 31 januari tot en met 8 februari de Winter World Masters Games gehouden. Een evenement dat te vergelijken is met de Olympische Spelen. Maar dan voor Masters.

In totaal doen er 1.500 sporters van over de hele wereld mee aan het evenement. Op het programma staan negen sporten: alpineskiën, biatlon, langlaufen, curling, ijshockey, shorttrack, wintertriatlon, sneeuwschoenrennen en voor het eerst ook schaatsen. Er zijn op de langebaan vier afstanden: 500, 1000, 1.500 en 5.000 meter. Daarnaast is er een mass-start (7,5 km) en marathons van 25 en 50 kilometer.

Verrassing
“Het is de eerste keer dat schaatsen op het programma staat”, legt Jaap uit. Samen met zijn schaatsvriend Gerard de Boer reist hij naar Quebec. “Wat ik ervan verwacht? Geen idee; ik laat me verrassen. Afgelopen week heb ik nog meegedaan aan het Open NK op Flevonice, dat ging goed. Hier op de Weissensee hoop ik ook lekker te schaatsen.”

Gouden tijd
Morgen is zijn doel simpel: goud. Daarvoor moet Jaap binnen de 3 uur en 45 minuten finishen. “De limiet had van mij nog wel strenger gemogen”, lacht hij. “Ik hoop binnen 3 uur en 10, 15 minuten wel klaar te zijn met de 100 kilometer. Zeker met dit fantastische ijs moet dat haalbaar zijn.”

Reacties Gesloten