Opbouw begonnen op het land, morgen op het ijs

Gepubliceerd op: 18/01/2015

Categorie: Voorpagina, Weissensee 2015

Bekeken: 5275

Tags: , ,

Vanmorgen vroeg liepen er al groepjes mensen naar het ijs. Ze stralen: Er mag vandaag geschaatst worden. Het logistieke team moet wel nog even wachten totdat ze het ijs mogen betreden.

“IJsmeester Norbert Jank wil graag dat het regenwater van gisteren nog goed aan kan vriezen”, legt Koen Gerritsen, coördinator van het logistiek-team, uit. De opbouw gaat vandaag verder op het land. De tent van het medische team staat centraal. Alle jaren stond deze tent op het ijs, maar dat is dit jaar anders. “Er is voor gekozen om die voortaan op het land op te bouwen. Vorig jaar hebben we gezien wat sneeuw kan doen met zo’n tent. Dat willen we in de toekomst voorkomen.”

Vorm
Verder wordt de zogenaamde welkomsttoren opgebouwd en worden de organisatie- en feesttent afgemaakt. Morgen kan de opbouw beginnen op het ijs. Gelukkig maar, want er is nog een hoop werk te verrichten. Met het opzetten van de start/finish zal de Weissensee steeds wat meer vorm krijgen.

“Het is weer een beetje puzzelen en goochelen”, zegt Koen. “Dit jaar is het weer anders dan andere jaren. Maar eigenlijk is er nooit één jaar hetzelfde.”

Reacties Gesloten