Train samen met Casper Helling voor Weissensee 2015

Gepubliceerd op: 03/10/2014

Categorie: Weissensee 2015

Bekeken: 2669

Tags: , , , ,

Het schaatsen van lange afstanden op natuurijs, in weer en wind, vergt veel van je lichaam. Casper Helling is ervaringsdeskundige, als winnaar van de Alternatieve Elfstedentocht van 2009. Hij helpt u graag met de voorbereidingen op Weissensee 2015.

Samen met Sport Medisch Centrum Papendal biedt Casper alle AEW-leden een uitgebreid pakket aan mogelijkheden om zo goed mogelijk beslagen ten ijs te komen. Dat pakket varieert van clinics op Flevonice en trainingsbegeleiding op maat tot een sportmedisch onderzoek.

CasperHelling_09_356“Ik denk dat het voor toerschaatsers zeker goed is om een keer een sportmedisch onderzoek te doen”, legt Casper uit. “De deelnemers op de Weissensee zijn onder te verdelen in twee groepen. Een groep ervaren schaatsers, die zuinig op hun lichaam moeten zijn. Voor hen is het goed om eens eerlijk te kijken hoe het ervoor staat.”

Uitdaging
“Daarnaast is er de groep jongere schaatsers die een uitdaging zoeken. Die willen een keer de Marmotte fietsen, de marathon van New York lopen én de Alternatieve Elfstedentocht schaatsen. Voor hen is het verstandig om goed voorbereid te beginnen, met een trainingsschema dat bij hun leven past.”

Alternatieve Elfstedentocht Weissensee,Trainingsbegeleiding op maat
Als u gericht naar uw Alternatieve Elfstedentoertocht wilt toewerken, verzorgt Casper ook ‘trainingsbegeleiding op maat’. Hij maakt samen met u een individueel trainingsprogramma aan de hand van een inspanningstest, uw mogelijkheden en uw sportieve ambities. Zo bereidt u zich optimaal voor op het schaatsen van de tocht. “Het is prachtig om met iemand op zo’n prestatie voor te bereiden. Als ik dan zie dat het gelukt is, ben ik tevreden.”

Meer weten?
Kijk hier voor meer informatie over het sportmedisch onderzoek, maar ook over de trainingsbegeleiding en clinics die Casper biedt. Op de pagina ‘Schaatsvoorbereiding‘ vindt u nog een paar handige tips.

Reacties Gesloten